ZTE Quartz este un pas simplu spre Android Wear 2.0

ZTE Quartz Smartwatch - Tech Trend

ZTE Quartz Smartwatch va fi disponibil la un pret foarte accesibil

ZTE și-a creat un renume prin vânzarea de smartphone-uri la prețuri accesbile, care sunt cel mai bine descrise ca “satisfăcătoare”. Acum, compania își extinde filosofia de “premium accesibil” și la ceasurile Android Wear, cu ajutorul lui ZTE Quartz – un ceas cu prețul sub $200 cu cel mai nou system de operare Google. Pentru $192, Quartz oferă un ceas cu radio incorporat, care poate prelua apeluri sau chiar trimite mesaje, cu o baterie suprinzător de mare. Dar, în ciuda acestor caracteristici, ZTE respectă normele cu care și-au obișnuit clienții. În schimb, Quartz este conceput pentru cumpărătorii smartwatch pentru prima dată și, pentru ei, își face treaba.

Strategia ZTE de a atrage cumpărătorii smartwatch este evidentă: aceștia creează un ceas decent, care este mai ieftin decât orice altceva de pe piață. Aceasta este ceea ce vei obține cu ZTE Quartz – un dispozitiv de bază Android Wear 2.0 cu suport celular și o baterie mai bună decât media. Este puțin mai lent decât ceasurile concurente, dar banii pe care îi vei economisi te pot face să te simți mai bine în când vei aștepta ca aplicațiile să se încarce.

Hardware

Smartwatch-ul nu arată prea ieftin, dar nici designul său nu este interesant. Totuși, esteticul său inofensiv te poate intriga. Poți schimba cureaua standard albastru și negru pentru alte opțiuni. Bineînțeles, asta se adaugă la preț, dar suma este convenabilă față de celelalte smartwatch-uri.
Ceea ce nu poți schimba, cu toate acestea, este cadranul, de 1,4 inci. Carcasa de argint cu marcaje albastre în rama sa arată lustruită, dar banală. La fel ca cele mai multe smartwatch-uri, carcasa Quartz-ului este puternică, deși este puțin mai subțire decât cea de la LG Watch Sport.

Afișajul AMOLED al smartwatch-ului este perfect pentru cuvintele și imaginile de dimensiuni reduse pe care le vei viziona. Are un ecran rotund, de 400×400, care este luminos și colorat. Însă, este înconjurat de un inel inestetic de culoare neagră.

ZTE Quartz Smartwatch - It-tech TOP ZTE Quartz Smartwatch - Tech Trend

Design

Pe marginea carcasei, în dreptul orei două, este un buton pe care îl poți apăsa pentru a merge la meniul principal sau apăsa lung pentru a apela Asistentul Google. Plasarea este oarecum ciudată, deoarece cele mai multe ceasuri pun butonul în dreptul orei trei.

Citeste si:  Black Friday Romania 2017 - Ce oferte sunt acum pe piata ?

Butonul cuarțului este fix și nu poate fi rotit pentru a derula prin meniuri și notificări pe ecran. Ar fi fost la îndemână, dar omisiunea nu este un lucru grav, mai ales la acest preț. Există și alte dezavantaje pe care le poți găsi mai degrabă răutăcioase. Nu există senzor de frecvență cardiacă sau NFC aici, deși ZTE Quartz are un radio pentru a prelucra date și a efectua apeluri fără un telefon. Asta este unul din lucrurile care lipsesc la smartwatch-urile încadrate în acest preț.

Quartz-ul nu este în mod semnificativ mai lent decât ceasurile mai scumpe care au fost testate. Ceasul rulează fără probleme, de cele mai multe ori, deși uneori încetinește când lansează aplicații sau instalează un joc prin Magazin Play. De asemenea, este greu să răspundă comenzilor vocale, indiferent dacă se cere introducerea unei fraze, să scrie un mesaj sau să suni pe un prieten. Dar alte dispozitive Android Wear 2.0, cum ar fi Tag Heuer Connected Modular 45 și LG Watch Style, suferă întârzieri similare atunci când vorbim de aceleași task-uri.

Probabil că nu vei asculta foarte des muzică prin difuzoarele Quartz-ului, dar dacă o vei face, vei fi bucuros să știi că sunt suficient de puternice pentru a se auzi în întreaga încăpere. Acest lucru face ca apelurile handsfree să fie posibile chiar și în medii zgomotoase. Calitatea sunetului este suficient de clară pentru voci. Dar, muzica, sună distorsionată. Cu toate acestea, poți (și ar trebui) să te conectezi la o pereche de căști Bluetooth pentru o calitate mai bună. Datorită stocării la bord de 4 GB, vei putea asculta muzică fără a lua telefonul sau să îți faci griji cu privire la recepția semnalului.

Ceea ce vine într-adevăr în favoarea acestui smartwatch, pe lângă prețul său, este acumulatorul său de 500mAh. Este mai mare decât ceea ce oferă LG și Huawei. Acesta este un aspect foarte important de când ceasurile Android Wear 2.0 au tendința de a se descărca în mai puțin de 24 de ore. ZTE Quartz promite 36 de ore, ceea ce reprezintă un avantaj impresionant. Durata de viață a bateriei este de o zi, în cazul unei utilizări mai mari, dar aceasta este mai mult decât ce oferă smartwatch-urile LG.

Citeste si:  Huawei P20 și Huawei P20 Pro disponibile pentru precomandă la Vodafone România

Competiția

Dintre toate smartwatch-urile de pe piață care au incorporat Android Wear 2.0, ZTE Quartz are cel mai mic preț și una dintre cele mai mari baterii. În plus, cu suportul său, Quartz oferă mai multă funcționalitate decât cel mai apropiat concurent (din punct de vedere al prețului), LG Watch Style. Nici Style-ul, nici Quartz-ul nu sunt atractive, însă LG-ul are un cadran rotativ care face mai rapidă și mai ușoară deplasarea prin listele lungi de notificări și aplicații ale Wear.

Pentru a obține caracteristici cum ar fi Android Pay și monitorizarea ritmului cardiac, va trebui să cumperi cu $ 350 LG Watch Sport sau $ 300 Huawei Watch 2. Nici una dintre aceste opțiuni nu are un design elegant. Pentru un ceas mai bun, ar trebui să aștepți unul dintre cele 300 de modele Android Wear ale Fossil Group, de la branduri precum Michael Kors, Kate Spade și DKNY.

Cu toate acestea, niciunul dintre competitori nu este la fel de accesibil ca ZTE Quartz, iar durata de viață a bateriei este peste medie.

Concluzie

În cele din urmă, ZTE Quartz este un capabil, simplu Android care se evidențiază în cea mai mare parte pentru prețul său. Conectivitatea sa mobilă este un bonus, în special în ceea ce privește costul, precum și bateria sa generoasă. Problemele ocazionale de performanță ar putea să-i înlăture pe utilizatori mai nerăbdători, dar pentru publicul-țintă al utilizatorilor Android Wear pentru prima dată, Quartz-ul este o modalitate accesibilă de a învăța despre avantajele (și dezavantajele) de a utiliza un smartwatch.

ZTE Quartz Smartwatch - Tech Trend ZTE Quartz Smartwatch - Tech Trend ZTE Quartz Smartwatch - Tech Trend ZTE Quartz Smartwatch - Tech Trend ZTE Quartz Smartwatch - Tech Trend

Citeste mai multe articole despre smartwach-uri in categoria: Smartwatch

Post Author: Andrei G.

Pasionat de IT, tehnologie si cafea.