UE vrea să interzică folosirea tehnologiilor de recunoaştere facială în spaţiile publice

Comisia Europeană ia în considerarea interzicerea utilizării tehnologiilor de recunoaştere facială în spaţiul public, pentru următorii cinci, ani pentru a putea reglementa toate aspectele ce ţin de folosirea ei astfel încât să nu fie utilizată abuziv.

Ar putea să facă excepţie proiectele de cercetare şi securitate, pentru care tehnologia ar putea fi folosită în continuare, notează bbc.com.

Această tehnologie permite, printre altele, ca toate feţele filmate de camerele montate în zonele publice (CCTV – sisteme TV cu circuit închis, webcam, telefoane mobile, ATMcam) să poată fi verificate în timp real cu bazele de date ale poliţiei pentru a descoperi infractorii aflaţi în urmărire.

Comisia a publicat un document de 18 pagini prin care explică nevoia unui regulament pentru ca această tehnologie să nu fie folosită în mod abuziv.

Noua legislaţie ar urma să impună anumite reguli atât dezvoltatorilor de tehnologie, cât şi celor care folosesc informaţiile obţinute cu ajutorul ei. Mai mult, CE propune crearea unor instituţii abilitate, la nivelul fiecărei ţări membră UE, care să se ocupe cu monitorizarea acestor tehnlogii şi care să se asigure că regulamentul este pus în aplicare.

CITESTE ARTICOLUL COMPLET PE STARTUPCAFE.RO

Citeste si:  A fost lansata prima aplicatie gratuita din Romania de invatare a limbajului semnelor

Post Author: Andrei G.

Pasionat de IT, tehnologie si cafea.