HUAWEI MatePad 11.5 S PaperMatte Edition, tabletă all-in-one pentru distracție și job (review)

HUAWEI MatePad 11.5 S PaperMatte Edition este un produs exotic, cu un ecran excepțional, dedicat unei nișe de utilizatori interesată de creație digitală, de notițe și nu în ultimul rând de protecția ochilor. Tehnologia PaperMatte 2.0, punctul central al acestei tablete, oferă o textură mată ce reduce reflexiile și aduce o senzație de utilizare asemănătoare hârtiei. Tableta mai are un punct forte, un preț fără concurență.

HUAWEI MatePad 11.5″S PaperMatte Edition a fost lansată în Dubai, alături de trei ceasuri și un nou laptop, în aceeași zi în care Apple își anunța noile iPad-uri, pe 7 mai. E unul dintre puținele lucruri pe care aceste dispozitive le au în comun, în afară de faptul că sunt tablete și că pot fi folosite și pentru creație sau muncă.

Pentru cei mai puțin familiarizați cu produsele Huawei, tableta nu are servicii Google, dar pentru compatibilitate folosește o aplicație terță, MicroG. Aceasta este o alternativă la serviciile Google și cu ajutorul ei poți avea acces la serviciile GMS ca și cum ar fi native, fără a necesita un sandbox, fără emulare și cu notificări în timp real. Totuși, piața nativă de aplicații disponibilă pe tabletă este HUAWEI App Gallery, care este destul de mare și complexă.

Adică poți instala Gmail, YouTube, Maps și să funcționeze. Există și excepții, spre exemplu n-am reușit să joc Asphalt 9, deși l-am instalat. Pe de altă parte, Call of Duty: Mobile a mers perfect.

HUAWEI MatePad 11.5 S PaperMatte Edition în utilizare

Tableta e destul de mare, ținând cont de diagonală, e metalică, subțire de 6,2 mm și are o greutate de 510g. E ușor de manevrat / ținut în mână și nu e lipsită de eleganță.

Tableta HUAWEI MatePad 11.5 S PaperMatte Edition laturi

Ecranul mat îți atrage atenția de când o scoți din cutie și e puțin ciudat la început, nu doar ca aspect, dar și ca atingere. Degetele alunecă altfel pe el și are și un sunet specific în anumite momente, pe care nu-l întâlnești la o tabletă obișnuită.

Sunetul de hârtie la atingere mă duce cu gândul la acel ”fâșâit” al unei plăci pe pick-up, un detaliu care va diviza utilizatorii: unii îl vor adora pentru autenticitate și personalitate, alții îl vor urî, socotindu-l un semn al imperfecțiunii, dar până la urmă toți vor uita de el în timp ce folosesc tableta.

Ecranul LCD e ca un cântec care sare de la tonuri înalte, la unele joase. Uneori am impresia că ”realitatea” se transformă într-un desen animat, alteori că imaginea are adâncimea celor trei dimensiuni (3D), dar sunt și momente în care parcă se vede ciudat. E în mod clar altceva decât ecranele obișnuite.

Cu diagonală de 11,5 inch, rezoluție 2.8K, rată de reîmprospătare de 144Hz, gamă 100% DCI P3, alături de o luminozitate de 500 nits, HUAWEI MatePad 11.5 S PaperMatte Edition are margini prea subțiri pentru a o ține confortabil în mână. Deseori nu ia comenzi pentru că în altă zonă mâna sau tricoul veneau în contact cu ecranul. La fel pățesc și cu tableta mea, deci nu e ceva ieșit din comun, dar e un disconfort de care trebuie să știi.

În schimb, acestea sunt un avantaj la folosirea cu husa și tastura, oferind o suprafață mai mare de folosire ca ”laptop”. Deși nu are frumusețea OLED-ului, calitatea imaginii este bună, culorile sunt vii și contrastul suficient de puternic.

Tastatura e micuță și se prinde ușor de tabletă și de husa din spate, odată ce ai înțeles cum se montează. Tastele au cursă medie, ceea ce e surprinzător pentru aceste dimensiuni, dar tastarea se simte puțin rigidă. În continuare nu găsesc diacritice, deși am setat limba română. Am încercat mai multe combinații de taste, dar fără succes. Mă rog, pentru cineva care scrie în engleză asta nu contează, dar pentru noi, românii, nu e perfect.

Dacă am pomenit de tastatură, să vă spun și compatibilitatea tabletei cu stylusul M-Pencil de a treia generație, care oferă 10.000 de niveluri de sensibilitate la presiune, fiind potrivit pentru desen și notițe. Tableta are și aplicația GoPaint, dezvoltată împreună cu Academia de Artă din China, care aduce funcționalități inteligente și suportă comutarea layer-elor pentru artiști digitali, făcând din această tabletă un instrument pentru munca de creație. Nu sunt eu cine știe ce artist, dar m-am distrat puțin cu M-Pencil.

Atenție la M-Pencil, acesta se conectează doar dacă e plasat corect, dreapta sus, pe tabletă. Dacă nu e plasat unde trebuie, pare defect, nu apare disponibil pentru conectare și prin urmare nu funcționează. Vezi în poza de la final unde ar trebui să stea.

Textura mată a ecranului, care reduce reflexiile, oferă o senzație de utilizare asemănătoare hârtiei celor care folosesc stylusul M-Pencil. Experiență de desen e asemănătoare cu cea originală, dar vine cu beneficiile digitalului.

Și tastatura și M-Pencil se conectează cu tableta prin tehnologia NearLink. Dacă te-ai întrebat, ca și mine, dacă pot să fie conectate ambele simultan, răspunsul e da.

Tableta HUAWEI MatePad 11.5 S PaperMatte Edition NearLink

Există și un dezavantaj al conectării tastaturii și M-Pencil, scade autonomia cu circa o treime, în raport cu utilizarea doar în regim de tabletă.

Tableta este echipată cu tehnologia proprietară Huawei multi-driver (utilizează mai multe drivere într-o singură unitate), care funcționează împreună cu algoritmul audio actualizat Histen 9.0. Are spațialitate și atinge toate frecvențele, de la bas la înalte, iar pe muzică și în filme se aude foarte bine.

Am folosit tableta pentru muzică și filme, navigare pe internet, YouTube, gaming, desen, notițe etc și se mișcă fluid în orice sarcină, de la cele mai grele, la cele mai simple. Nu bate, nu troncăne și nu agață. Poți să te distrezi cu ea, dar și să muncești dacă e nevoie.

HUAWEI MatePad 11.5 S PaperMatte Edition specs & benchmarks

Tableta vine echipată cu 8GB de RAM și 256GB de stocare internă, rulând sistemul de operare HarmonyOS 4.2. Procesorul este produs de Huawei, cred că e același Kirin 9010 (7 nm) disponibil pe seria Pura 70, și oferă performanță suficientă. Tableta are în spate o cameră de 13 MP și în față una de 8 MP. Bateria de 8.800mAh ține cel puțin o zi, dar desigur asta depinde și ce faci cu ea. La gaming nu te va ține o zi, spre exemplu.

Ecranul Huawei MatePad 11.5” S deține o mulțime de certificări pentru protecția ochilor: SGS Low Visual Fatigue 2.0 Premium Performance, TÜV Rheinland Reflection Free, TÜV Rheinland Low Blue Light (Hardware Solution) și TÜV Rheinland Flicker Free.

Testele sintetice arată că avem de-a face cu un procesor din gama medie.

Tableta HUAWEI MatePad 11.5 S PaperMatte Edition specificații și teste sintetice

Tableta vine cu încărcător în pachet și cu un material textil special pentru ștergerea ecranului.

HUAWEI MatePad 11.5 S PaperMatte Edition va fi disponibilă pe HUAWEI Store începând cu 4 iunie, în variantele Grey si Violet. În perioada 4-30 iunie 2024, tableta, la pachet cu tastatura HUAWEI Smart Magnetic Keyboard (pe alb și negru), costă 2499 lei. Pachetul promoțional include și HUAWEI M-Pencil, plus garanție extinsă 12 luni.

La achiziție primești și un cupon extra în valoare de 500 lei (afișat în pagina produsului), ce poate fi folosit pentru a achiziționa o pereche de căști FreeBuds 5 în aceeași comandă sau pentru a reduce direct prețul tabletei HUAWEI MatePad 11.5 S PaperMatte Edition cu 500 lei.

tastatura detașabilă, care se conectează prin tehnologia Near Link

Asta înseamnă că poți obține tableta cu tastatură și M-Pencil la un preț de 2000 de lei. Și poți să spui orice, dar la prețul acesta mi se pare o ofertă bună!

Articol preluat de pe: ZonaIT Reviews

Articole Recente

Din aceeași categorie