Prima aplicație în limba română pentru educație sexuală. Cum sunt explicate conceptele de „contracepție“, „relație“ sau „consimțământ“

În 2019, doar 140 de mii de elevi, 4,6% din total, erau înscriși la opționalul „Educație pentru Sănătate“. Cum educația sexuală nu poate ajunge la ei prin intermediul școlii, Asociația SECS a lansat Myra, prima aplicație mobilă în limba română de acest gen. Mai ales că 86% dintre români accesează internetul de pe un smartphone. Myra se adresează în special tinerilor peste 15 ani din mediile dezavantajate și cuprinde informații despre relații, violență sexuală, metode de contracepție, menstruație, boli cu transmitere sexuală, sarcină, fertilitate și igienă.

„Aveți o prietenă de 15 ani, proaspăt căsătorită, care nu știe să scrie sau să citească. Nu dorește să aibă copii acum, dar nu știe care este cea mai bună metodă pentru a evita o sarcină. Folosind aplicația Mayra, descoperiți cum puteți să o sfătuiți.“ Așa sună una dintre sarcinile pe care cei de la Organizația SECS le-au dat-o unui grup de tineri dintr-o comunitate dezavantajată pentru a testa  Mayra – prima aplicație în limba română pentru educație sexuală.

Tinerii au intrat pe o secțiune, colorată cu verde, pe care scrie „Nu este momentul să am un copil“. Acolo le-au apărut alte trei rubrici: „Contracepția“, „Contracepția de urgență“ și „Contracepția naturală“. La fiecare dintre acestea au găsit, pe scurt și într-un limbaj accesibil, definiții, sfaturi și explicații. Iată câteva exemple:

Contracepția previne ca tu să rămâi însărcinată în perioada pe care o folosești. Contracepția funcționează bine, dacă este folosită corect.

CITESTE ARTICOLUL COMPLET PE SCOALA9.RO

Citeste si:  11 echipe participă în a doua ediție a programului Innovators for Children 2020

Post Author: Andrei G.

Pasionat de IT, tehnologie si cafea.