Pasagerii KLM pot folosi Realitatea Augmentata pentru verificarea bagajului de mana

Incepand de luna trecuta pasagerii KLM Royal Dutch Airlines pot folosi Realitatea Augmentata (AR) pentru a verifica daca bagajul lor de cala are dimensiunea potrivita.

Cum functioneaza ?

Controlul bagajului de mana prin realitatea augmentata se face folosind aplicatia mobila KLM si este valabil pentru utilizatorii iOS. Aplicatia are incarcata o valiza virtuala transparenta, ce indica dimensiunile permise pentru bagajele de mana. Tehnologia Realitaţii Augmentate face posibil ca imaginea virtuala sa fie transpusa in realitate şi sa fie utilizata interactiv. Acest lucru ajuta pasagerul sa verifice de acasa daca bagajul sau de mana are dimensiunea corecta.

Alte aplicatii ce folosesc Realitatea Augmentata

Controlul bagajului de mana prin Realitate Augmentata a fost adaugat funcţiilor existente ale aplicaţiei KLM : oferirea de informaţii actualizate ale zborurilor, rezervarea unui zbor, check in online, descarcarea biletelor de imbarcare sau rezervarea unor locuri in aeronava. Pasagerii pot folosi aplicaţia KLM pentru a afla tot felul de informaţii utile şi sfaturi cu privire la istoricul zborurilor KLM. Daca un zbor de la Schiphol va avea o intarziere semnificativa, utilizatorii au, de asemenea, opţiunea de a activa o gustare sau un voucher de masa.

 

Pieter Groeneveld, Senior Vicepreşedinte Digital Air France-KLM

“Folosind potenţialul Realitatii Augmentate, KLM face urmatorul pas in ceea ce priveşte furnizarea serviciilor digitale. Pasagerii pot vedea acum daca bagajul lor de mana are dimensiunea corecta astfel ca ramanem pionieri ai inovarii in interesul pasagerilor noştri.

 

Mai multe initiative AR la KLM

Acest serviciu vine in urma altor iniţiative AR de succes ale KLM, cum ar fi afişarea unei aeronave Dreamliner la 360 de grade in aplicaţia KLM. Aplicaţia KLM Houses are un nou serviciu AR. Cu iOS11, este acum posibil sa experimentezi povestea casei lui Anthony Fokker 98 prin Realitatea Augmentata! Apasa pe iconiţa cu aeronava albastra şi zboara cu diferite aeronave Fokker.

 

Citeste si:  Aplicația de știri suedeză SQUID se lansează în România

Aplicaţia KLM descarcata de milioane de ori

Aplicaţia KLM a fost deja descarcata de milioane de ori şi are peste 100.000 de utilizatori activi in fiecare zi. Nu mai puţin de 70% dintre utilizatorii aplicaţiei sunt logaţi in permanenţa şi folosesc aplicaţia de cateva ori pe luna. Caracteristicile aplicaţiei sunt concepute pentru a spori confortul pasagerilor inainte, in timpul calatoriei şi dupa calatorie.

 

Despre KLM

Compania KLM a fost fondata in anul 1919, fiind astfel cea mai veche linie aeriana care si-a pastrat numele original. In 2004, Air France si KLM au format alianta Air France KLM. Din aceasta alianta a rezultat cel mai puternic grup aviatic european, bazat pe doua brand-uri si hub-uri puternice-aeroportul Schiphol din Amsterdam si aeroportul Charles de Gaulle din Paris. Pastrand identitatea celor 2 companii, grupul se concentreaza pe 3 aspecte esentiale: transportul pasagerilor, mentenanta aeronavelor si transportul de marfa.    

Air France si KLM sunt companii membre ale aliantei globale SkyTeam, care numara 20 membri si care ofera pasagerilor din intreaga lume acces la o retea globala de peste 17.300 de zboruri catre 1.062 de destinatii din 177 de tari. www.airfrance.ro & www.klm.ro.

Post Author: Andrei G.

Pasionat de IT, tehnologie si cafea.