OPPO câștigă locul I la categoria AI în cadrul CVPR 2020, confirmând încă o dată performanțele de top ale companiei

  • OPPO a câștigat două premii întâi și două premii trei în cadrul CVPR 2020 (Conference on Computer Vision and Pattern Recognition), o conferință globală despre Inteligența Artificială. 
  • Institutul de Cercetare OPPO a lansat un nou department dedicat studiului Percepției și Interacțiunii Inteligente
  • Printre tehnologiile premiate se numără super rezoluție perceptuală extremă, localizare vizuală și recunoașterea comportamentului uman în clipurile video

 

OPPO, lider global în domeniul tehnologiei, a participat la Conferița virtuală Computer Vision și Pattern Recognition (CVPR) 2020, în cadrul căreia compania și-a demonstrat atu-urile la nivel de industrie și inovațiile recent realizate, în special în domeniul Inteligenței Artificiale. Totodată, OPPO a dezvăluit noul Departamentul de Percepție Inteligentă și Interacțiune care are scopul de a explora cele mai noi tehnologii AI. OPPO a înregistrat rezultate remarcabile la trei concursuri diferite, în cadrul cărora a câștigat două locuri întâi și două locuri trei în urma îndeplinirii provocărilor primite de la CVPR 2020.

Unele dintre tehnologiile câștigătoare sunt: super rezoluție perceptuală extremă care îmbunățățește calitatea imaginilor încețoșate de până la 16 ori păstrând totodată aspectul natural, localizare vizuală care identifică locul unde a fost realizată imaginea analizând elementele din cadru și recunoașterea comportamentului uman în clipurile video.

Mai mult, membri echipei de Cercetare și Dezvoltare OPPO, au participat activ la multiple sesiuni ale conferinței împărtășind cele mai noi inovații și informații cu privire la tehnologiile de tip computer vision cu mii de cercetători din întreaga lume.

CVPR este un eveniment anual organizat de Institutul Inginerilor Electrotehniști și Electroniști (IIEE). Acesta acoperă toate ariile computer vision și computer pattern, machine learning, IA și reprezintă o sursă de inspirație și informare valoroasă pentru studenți, academicieni și cercetători din această industrie.

Citeste si:  OPPO aduce revoluția audio wireless mai aproape prin lansarea căștilor inteligente OPPO Enco W31 și OPPO Enco Free

„Suntem foarte încântați de faptul că am obținut aceste rezultate remarcabile în cadrul CVPR. Aceasta e prima recunoaștere oficială a rezultatelor noastre în R&D de la înființarea Departamentului de Percepție Inteligentă și de Cercetarea Interacțiunii, din cadrul Institutului de Cercetare OPPO, dovedind totodată competitivitatea OPPO în domeniul Inteligenței Artificiale” a declarat Eric Guo, Cercetător Șef Departament Percepție Inteligentă OPPO.

Prin explorarea continuă a domeniului percepției și interacțiunii inteligente, OPPO va crea produse care utilizează cele mai noi tehnologii și care sunt capabile să ofere utilizatorilor modalități inovative de interacțiune și experiențe unice.

 

Despre OPPO

OPPO este unul din liderii mondiali în domeniul dispozitivelor inteligente. Încă de la lansarea primului telefon „Smiley Face”, în 2008, OPPO și-a urmărit obiectivul de a crea produse care să integreze o sinergie perfectă între elementele de estetică și tehnologie inovatoare. Astăzi, OPPO oferă clienților un portofoliu larg de dispozitive inteligente, în frunte cu seriile Find și R, sistemul de operare ColorOS precum și serviciile de rețea cum ar fi OPPO Cloud și OPPO+. OPPO este prezent în peste 40 de țări și regiuni, având 6 institute de cercetare, 4 centre R&D la nivel global și un centru internațional de design la Londra. OPPO are peste 40.000 de angajați care își propun crearea unei vieți mai bune pentru utilizatorii din întreaga lume.

Post Author: Andrei G.

Pasionat de IT, tehnologie si cafea.