O aplicaţie românească ce ajută la reciclarea deșeurilor primeşte o finanţare de 215.000 Euro

EcoTree, o platformă digitală inovatoare adresată domeniului economiei circulare, de reciclare a deșeurilor și dezvoltată de un start-up românesc, va primi o finanțare de 215.000 Euro pentru dezvoltare și implementare. Finanțarea este coordonată de Sparking Capital, în calitate de Lead Investor, în parteneriat cu platforma de crowdfunding Seed Blink și business angels.

EcoTree este o platformă digitală inovatoare care accelerează fundamental modul în care se realizează colectarea și reciclarea deșeurilor, indiferent de tipologie, cantitate sau proveniență și urmează să fie lansată în următoarele luni. Aceasta va aduce beneficii reale industriei de reciclare a deșeurilor prin digitalizarea proceselor și a documentației legale necesare, asigurând transparență și trasabilitate, analiza datelor prin module de business inteligence, module de licitații speciale și nu numai, contribuind astfel la creșterea gradului de reciclare a deșeurilor și, implicit, la un mediu mai curat și mai sustenabil.

“Ne adresăm cu precădere companiilor care își doresc să digitalizeze managementul operațiunilor din zona deșeurilor și reciclării. Aducem un serviciu software simplu, implementarea sa însemnând un efort minim, dar și un cost accesibil pentru clienții noștri. În această rundă de finanțare ne-am propus să definitivăm 100% serviciul cu toate funcționalitățile cerute de beneficiari, astfel ca în următoarea perioadă să implementăm câteva proiecte pilot cu organizații relevante ce au interes major pentru zona de waste management.

Prin colaborarea cu Sparking Capital și Seed Blink, pe lângă resursele financiare am găsit o echipă profesionistă de mentori, consultanți de business dar și oameni pasionați de reciclare. Așadar, în această formulă ne-am propus să aducem reciclarea la un alt nivel și să devenim astfel un partener important în misiunea viitorului sustenabil.” declară fondatorii EcoTree, Bogdan Andronache și Alexandru Petrescu.

Citeste si:  Tesla a cumpărat o “bucată” din Germania. Ce vor să facă americanii cu cele 300 de hectare din apropiere de Berlin

CITESTE ARTICOLUL COMPLET: O aplicaţie românească ce ajută la reciclarea deșeurilor primeşte o finanţare de 215.000 Euro

Post Author: Andrei G.

Pasionat de IT, tehnologie si cafea.