Douăzeci de studente talentate din întreaga Europă s-au reunit în Croația pentru a da startul celei de-a doua ediții a Academiei Femeilor pentru Inovație Rurală, un program al Academiei Europene de Leadership (ELA), dezvoltat de Huawei. Scopul este acela de a sprijini femeile în crearea unui viitor sustenabil și dinamic pentru zonele rurale.
Acestea au fost întâmpinate de Selina WEN, reprezentanta Huawei pentru instituțiile europene, care le-a împărtășit modul în care compania a demonstrat că diversitatea stimulează inovația: „Contribuția femeilor este esențială pentru a asigura o tranziție digitală incluzivă. Suținerea femeilor tinere din zonele rurale este o responsabilitate colectivă, care implică guvernele, societatea civilă și sectorul privat. Fiind o companie de tehnologie, Huawei este complet dedicată accelerării dezvoltării zonelor rurale prin tehnologii inovatoare incluzive”.
Ceremonia de deschidere a ediției de anul acesta a avut loc la Majestic Park, la periferia orașului Zagreb, unde mentori de top și lideri de afaceri le-au vorbit tinerelor despre o viitoare Europă rurală revitalizată, plină de oportunități.
Berta HERRERO, directoarea Academiei Europene de Leadership și directoarea departamentului de diversitate, echitate și incluziune la Huawei Europa, a afirmat: „Femeile din zonele rurale depășesc orice obstacol pentru a găsi oportunități și tocmai de aceea viitorul le aparține”. De asemenea, a subliniat că “în această eră a digitalizării, tehnologia înseamnă libertate – libertatea de a crea, de a proiecta viitorul, de a trăi viața după propriile condiții; însă legătura umană, empatia și colaborarea rămân de o importanță vitală. Prin încurajarea și sprijinirea femeilor din toată Europa, Huawei ne ajută să transformăm visele în realitate”.
Totodată, este pentru prima dată când un program al Academiei Europene de Leadership este deschis și pentru candidați din Islanda, Turcia și Elveția, pe lângă cei din statele membre UE, Ucraina și Balcanii de Vest. Cele 20 de student selectate au cunoștințe în diferite domenii, inclusiv inginerie, medicină, agricultură și științe sociale, și sunt unite de dorința lor de a accesa noi oportunități pentru comunitățile rurale. Alese de un juriu independent, fiecare dintre ele a primit o bursă Huawei pentru a participa la Academie și se ghidează după mott-ul companiei: „Nu lăsa pe nimeni în urmă”.
Europarlamentarul croat Karlo RESSLER a subliniat, în timpul ceremoniei de deschidere, că „inovațiile tehnologice ne-au deschis o lume complet diferită. Acesta este unul dintre factorii cheie ai dezvoltării europene și o premisă esențială a competitivității europene”. El a adăugat că „inovațiile tehnologice sporite sunt un element cheie pentru aceste zone rurale. Satele inteligente, agricultura de precizie, oportunitățile de afaceri la distanță, energia regenerabilă și proiectele sustenabile – toate acestea sunt moduri prin care inovațiile digitale pot îmbunătăți calitatea vieții”.
Jose CEPEDA, reprezentant al Spaniei în Parlamentul European, le-a spus studenților că „pentru UE, digitalizarea zonelor rurale este foarte importantă. A lansat numeroase inițiative și instrumente pentru a închide decalajul digital, ajutând zonele rurale să fie mai bine pregătite să depășească o varietate de provocări, precum schimbările climatice sau poluarea”. De asemenea, a subliniat că „inițiative precum această Academie vor fi foarte utile pentru a le oferi studenților abilitățile digitale care îi vor ajuta să implementeze tranziția digitală în comunitățile lor”.
Mary COUGHLAN, fost viceprim-ministru al Irlandei și susținătoare de lungă durată a Academiei Europene de Leadership, a remarcat că „energia de aici este fantastică, iar oportunitățile oferite vor fi exploatate la maximum”, adăugând că „digitalizarea va maximiza oportunitățile din zonele rurale” și „contribuția femeilor este importantă pentru dezvoltare”.
Laith ALTIMINE, CEO al SEMI Europe, a mulțumit Huawei pentru această oportunitate oferită femeilor din zonele rurale și a explicat că „există trei parametri cheie pentru a menține poziționarea globală a Europei: leadershipul, diversitatea de gen și inovația. Acestea sunt esențiale pentru menținerea industriei de semiconductori și pentru poziția globală a Europei”.
Ceremonia a fost găzduită de Luisa BALDINI, fostă corespondentă BBC, și a deschis drumul unei săptămâni presărate cu sesiuni de învățare, schimb de idei și extindere a orizonturilor într-un mediu sigur, în satul Velika Gorica. Pe parcursul următoarelor zile se vor derula masterclassuri, dezbateri și activități de echipă pe o gamă largă de teme, de la antreprenoriat, utilizarea noilor tehnologii pentru inovație verde și digitalizarea IMM-urilor, până la accesarea finanțării și plasarea produselor locale pe piețele globale.
Articol preluat de pe: ClubITC - Events