3 motive pentru care Poliția Română a vrut să-ți interzică telefonul la volan

Ai încredere în Poliția Română? Poate da, poate nu, dar din 12 octombrie instituția ar trebui să vegheze și asupra telefonului tău: dacă îl folosești sau nu la volan. Și condiția e simplă: îl poți folosi, dar să nu-l ții în mână. „Drop it like it’s hot”, nu? Poate este cel mai inteligent lucru pe care Poliția Română l-a făcut vreodată. Sau poate e cel mai stupid. Așa că am trei scenarii pentru care a vrut asta.

Din 12 august, e oficial: prin ordonanța 11 care modifică și completează ordonanța de urgență 195/2002, e interzis să ții în mână telefonul. Și nu numai. Uite ce zice legea: „[…] a fost interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod atât a telefonului mobil, cât și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducător, în timpul conducerii vehiculului aflat în mișcare.”

Poliția Română s-a luat maxim în serios și-a zis că nu-i frumos să folosești nici ceasul la volan. Nu, serios, a făcut și-un video cu un Apple Watch cu față de Mickey Mouse. Justificarea: „Pentru că acest dispozitiv are funcție de redare foto-audio și îți distrage atenția de la drum!”.

Știi ce-ți mai distrage atenția de la drum? Totul! Așa că, dacă se poate, eu aș vrea ca fiecare șofer și fiecare pieton să aibă drumuri proprii. Ca să nu mai fie distrași. Dar, în fine, nu asta e ideea. Am venit eu cu trei scenarii care se pot sau nu susține cu actuala lege.

CITESTE ARTICOLUL COMPLET:3 motive pentru care Poliția Română a vrut să-ți interzică telefonul la volan

Citeste si:  TOP 5 Televizoare sub 500 lei - Care sunt cele mai bune televizoare de buget din Romania

Post Author: G. Razvan